BiografieAl ruim 45 jaar is Pauline Nieuwenhuijs- van der Linden verknocht aan de sprookjesachtige harp, vooral de Keltische harp. Aan het Conservatorium te Alkmaar behaalde zij haar
diploma’s docerend musicus Harp en docent schoolmuziek.

Met de harp reisde ze de wereld rond en speelde op diverse locaties op bruiloften en in theaters om mee te spelen in de musicals "42 nd Street" en "The Fantastiks" .

In 2014 richtte zij de harpschool en -winkel Harpsfeer op. Hier geeft ze harples aan volwassenen en kinderen, individueel of in kleine groepen en daarnaast geeft ze pianoles.

In binnen- en buitenland verzorgt zij harpmuziek bij openingen, tentoonstellingen, diners, kerkdiensten, bruiloften en uitvaarten. Ook een privéconcert bij u thuis behoort tot de mogelijkheden.

Pauline werkt vaak samen met andere musici; zo vormt zij met fluitiste Emmy Stultiens-Vries het duo Emmeline, met Loes van Dijk een harpduo en met Paul Jorissen weet zij op een mooie manier harp en melodeon (trekzak) te combineren.

Al vele jaren speelt Pauline met regelmaat in diverse zorginstellingen waar zij de bewoners rust en plezier kan brengen met haar muziek. Na het afronden van een cursus therapeutisch harpspel heeft zij ook de mogelijkheid om haar muziek ten gehore te brengen aan ernstig zieke patiënten in bijvoorbeeld ziekenhuizen of hospices

 

Bruiloft Minneapolis, USA 1988

Bruiloft Minneapolis, USA 2019

Wereldreis, 1992

Struinen door de tuinen, 2021

Kasteel Haarzuilen, 2016

Kasteelfeest zorgcentrum de Kreppel in Heythuysen juli 2022

Cultuurprijs Echt, 2018